Andorra, een vorstendom ingesloten tussen Frankrijk en Spanje, in het hart van de Pyreneeën, geniet van een natuurlijke omgeving van ongelooflijke schoonheid. In alle seizoenen kunt u vele sportieve activiteiten beoefenen, maar ook genieten van het culturele erfgoed van het land en de traditionele keuken.
In de winter wordt Andorra omgetoverd tot een waar paradijs voor skiliefhebbers. Het Prinsdom heeft twee uitgestrekte alpine skigebieden. De grootste van de twee, Grandvalira, is ook de grootste van de Pyreneeën met meer dan 200 kilometer aan pistes en 64 liften. Het is bereikbaar vanuit de mooie badplaatsen Pas de la Casa, Canillo en Soldeu. Nordic skiërs zullen ook blij zijn met het Naturlandia-park, met 15 kilometer langlaufloipes, de langste alpine glijbaan ter wereld (5,3 km) en een wildpark.
In de zomer bedekken de bergen het groen van hun bergweiden en bieden ze een ideale omgeving voor vele buitenactiviteiten. Wandelaars kunnen zich wagen op de GRP, die rond het prinsdom loopt, maar ook op de GR7 en GR11, die door valleien en natuurparken lopen. Als u liever fietst, ontdek dan de 21 fietspassen van Andorra of ga op de mountainbikepaden van Vallnord Bike Park of Grandvalira Mountain Bike Park. Maar profiteer ook van uw verblijf om nieuwe ervaringen op te doen: 550 meter zip line trips naar Canillo, quad biking, karting, paardrijden, klimmen, via ferrata, canyoning, vrije vlucht.... u heeft een ruime keuze.
Andorra is een land van weidsheid en vrije tijd in de buitenlucht en nodigt u uit om de culturele rijkdom van het land te ontdekken. In Andorra la Vella, bezoek het Casa de la Vall, gebouwd in 1580 en zetel van het Andorrese parlement, de romaanse kerk van Sant Esteve en de overblijfselen van het kasteel van Sant Vicenç d'Enclar. Laat u in Canillo verrassen door de bijna kubistische architectuur van het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Verdienste en bewonder de prachtige kerk van Sant Joan de Caselles. Maar ook genieten van de vele musea voor parfums, elektriciteit, tabak, motor of het Interpretatiecentrum voor ijzer. Tijdens uw bezoeken, neem een paar gastronomische pauzes om de lokale specialiteiten te proeven: berg trinxat, rivierforel, escudella, aïoli, worstjes, noga's....